Uw adres voor betaalbare fotografie.

50 mm Project.

Canon, 50mm

Canon uitrusting.

 

In januari 2016 ben ik gestart met een 50mm project. Elke week maak ik minstens 1 foto met mijn Canon lens EF 50mm F1,4 en plaats die foto op deze site vergezeld met een kleine tekst. Kijk elke week dus even wat geplaatst is. 


Week 1:

ATC'65 Hengelo

ATC’65 bij nacht.

Vanavond reed ik langs het voetbalveld van ATC, en ondanks de kou waren ze aan het trainen. Met de mist en bomen er voor krijg je een leuk schouwspel, een beetje mysterieus.


Week 2:

Verjaardagslingers

 

Het is zondag 17 januari. Gisteren was mijn dochter jarig en heb ik samen met haar onze verjaardag gevierd. Handig wanneer je kort op elkaar jarig bent. Er was genoeg te drinken en te eten, en het was erg gezellig. Vandaag een rustdag, nou ja, een rust dag. Vanmorgen om half 11 meegedaan met de slangenbeekloop, wel de 6 en niet de 10, en dat was aardig te doen. Vanmiddag samen met een paar vrienden even een stukje gelopen op het Lutterzand. Helaas werd het stukje een stuk, we hadden ergens een oranje paaltje gemist en kwamen toch wat later terug dan gepland. Dan maar het weekend afsluiten bij China Tuin, altijd goed. Slaap lekker!!


Week 3:

Kasbah, Hengelo, speeltuin

Kasbah Hengelo

 

Mijn zoon sport op zaterdagmorgen. Meestal breng ik hem weg en ga dan kijken, maar af en toe neem ik de camera mee en ga wat rondlopen in de Kasbah. Een karakteristiek bouwwerk in de wijk Groot Driene.  Het leuke is dat het elke keer weer anders is wanneer je er rond loopt. De ene keer staan er veel fietsen, dan weer een paar aparte auto’s, of zoals deze keer een wasmachine en een krabpaal voor katten. Ik heb mij dan ook voorgenomen om hier vaker rond te lopen en iedere keer te kijken wat er veranderd is en dat vast te leggen met mijn camera, denk dat je een leuk overzicht hebt na een jaar. Tot volgende week.

 


Week 4:

'T Genseler, Hengelo

De kabels knetteren lekker met dit trieste weer.

Afgelopen week een rondje gelopen in de buurt van de wijk waar ik ben opgegroeid. Ze hebben op de plek waar wij vroeger altijd hutten bouwden nu een waterpark aangelegd, nadat de wijk ‘T Genseler is gebouwd, om het overtollige regenwater te kunnen lozen wanneer dit niet op de natuurlijke manier kan weg vloeien. Mooi park, lekker om te wandelen en mooi om foto’ s te maken. Het weer was wel erg triest, maar dat geeft ook weer lading aan de foto. De hoogspanningskabels stonden te knetteren van de ontlading, met de natte lucht komt dat nog wel eens voor. Tot volgende week.


Week 5:

De waal ergens tussen Herwijnen en Gorinchem

De waal ergens tussen Herwijnen en Gorinchem

Afgelopen weekend ben ik voor het eerst in Herwijnen geweest. Niet zo heel bijzonder, maar toch anders dan Overijssel. Via marktplaats heb ik samen met Jacky wat spulletjes gekocht en die heb ik zaterdag opgehaald, aangezien ik mij voor heb genomen om dit jaar elke maand een andere plaats te bezoeken en te fotograferen kwam dit zo mooi uit. Na mijn bezoek ben ik de dijk opgereden en heb een heel stuk langs de Waal gereden richting Gorinchem. Onderweg een wandelpark tegen gekomen  waar ook nog een oude fabriek op stond, maar  in mijn eentje niet echt veilig om te betreden. Dan maar een beetje langs de waterkant lopen en kijken of er ondanks de koude wind nog iets te schieten viel. Toch weer gelukt.

 

 


Week 6:

 

#Zieke #Senne #tichelaarfotografie

Zieke Senne.

Het is dinsdag avond, week 7. Ik weet het, ik ben te laat. Druk druk druk, afgelopen weekeinde veel te doen gehad. Vrijdagavond ging mijn vrouw de stad in, kon ik mooi met de foto’s bezig. Maar dat ging niet door, er kwam een en ander van het werk tussen door. Zaterdag dan, helaas niet. Wel op pad geweest met de camera terwijl mijn zoon aan het sporten was, maar bij terug komst eerst de winkel in voor Valentijnsdag ingrediënten halen voor een lekker ontbijtje. Bij terug komst blijkt mijn dochter ziek te zijn, hoge koorts en lamlendig. Het griepvirus heeft hier ook aan de deur geklopt. Lekker op de bank liggen met haar knuffel onder een deken, terwijl mama zich ook niet heel goed voelt.

Dan zondag maar eens kijken. Na het valentijnsontbijt eerst even de bedden verschonen, vervolgens een stuk hardlopen in de (natte)sneeuw, daarna lekker douchen. Vervolgens naar het feestje van Saskia, ze is geslaagd voor haar opleiding en dat mag gevierd worden. Daarna met het bord op schoot sport kijken, kinderen het bed in drukken en relaxen op de bank. De maandag kon ook niet, dat was onze maandelijks avond van de fotoclub. Geen tijd dus, maar vanavond na een schilderklusje hier in huis eerst de website beetje bijwerken. Zo, tot volgende week. Zondag moet lukken, zaterdag staat een mooie shoot gepland dus inspiratie genoeg.


Week 7:

Een Urbex locatie geeft ook een mooi decor voor een fotoshoot.

Een Urbex locatie geeft ook een mooi decor voor een fotoshoot.

Vanmorgen na het hardlopen, het was weer tijd voor de 3de loop van 4 van de Woolderesloop, de foto’s van de shoot van zaterdag bewerkt. Samen met een aantal mannen naar een mooie locatie in Duitsland geweest. Een vervallen fabriek, Urbex locatie genoemd, geeft een bijzondere lading aan de foto’s die je daar maakt. Zowel met als zonder model is een Urbex locatie iets bijzonders en geeft een andere lading aan je afbeeldingen. Binnenkort zal ik enkele foto’s toevoegen op de site hiervan, zodat je zelf kunt zien wat het resultaat is. De mannen waren tevreden, en daar gaat het om. Natuurlijk heb ik voor mijzelf ook enkele foto’s gemaakt, een Urbex locatie is ook uitermate geschikt voor het schieten van detail foto’s. Houd de site in de gaten.


Week 8:

Antwerpen, mooie stad.

Antwerpen, mooie stad.

Zo, de griep is weer over, morgen weer aan het werk. Hakt er wel in, zo’n weekje op de bank liggen lamlendig voelen, maar we zijn er weer.  Dit keer heb ik een foto uit mijn “archief” geplukt, afgelopen week had ik niet veel zin in het maken van foto’s.

Rondom de jaarwisseling ben ik met mijn zoon een dagje in Antwerpen geweest, daar heb ik me lekker kunnen uitleven in een dagje straat fotografie. In een zijstraat van de grote winkelstraat zag ik in een keer dit beeld staan.  Het had een sterke uitstraling waardoor ik het wel op de foto moest zetten. Tot volgende week.


Week 9:

Leiden.

Leiden.

Gisteren een dagje in Leiden geweest. Eerst naar Corpus geweest, zeer leuk om een keer binnen in je lichaam te kijken, en vervolgens even de stad in geweest. Nu is Leiden niet zo heel groot, maar het heeft veel weg van Amsterdam. Grachten, leuke pandjes en steegjes en veel gezelligheid. Leuk om een keer rond te lopen met de camera. Nu lekker uit eten met de buurtjes om de vakantie van de kinderen af te sluiten, tot volgende week.


Week 10:

Zilveren camera winnaar 2015. Eddy van Wessel

Zilveren camera winnaar 2015. Eddy van Wessel.

Afgelopen maandag was de winnaar van de zilveren camera 2015 in Hengelo, Eddy van Wessel. In het gemeentehuis liet hij zijn foto’s zien waarmee hij heeft gewonnen, vergezeld van de verhalen die bij een foto horen, en ook ander werk kwam aan bod. Meer van zijn werk is te zien op zilveren camera of op www.eddyvanwessel.com . Een bijzonder mooi beroep, maar zeker niet zonder gevaar. De meeste foto’s die Wessel neemt zijn analoog, zelden gebruikt Eddy een digitale camera. Hij wil zo licht mogelijk het gebied in waar hij zijn foto’s maakt, met alleen zijn camera en enkele filmrolletjes in zijn achterzak gaat hij aan het werk. En niet te vergeten, zijn NAVO oordoppen, zonder kan hij niet zonder doof te worden. Het geluid van de kanonnen en afweergeschut is vrij heftig.

Naast de foto’s van Eddy zijn in de overige categorieën ook de foto’s te zien op deze avond. Een aanrader om volgend jaar ook eens een kijkje te nemen, het is een terugkerend evenement. Tot volgende week.


Week 11:

Rotterdam, markthal

De markthal in Rotterdam.

Afgelopen vrijdag ben ik een dagje in Rotterdam geweest. Omdat er gestaakt word bij mijn werkgever, en ik hier aan mee doe omdat ik het niet eens ben met het eenzijdige plan voor de aangekondigde reorganisatie, had ik zomaar een dagje vrij. Ik had al een tijdje op mijn lijstje staan dat ik de markthal in Rotterdam  wou bezoeken en vast willen leggen met mijn camera. Samen met mijn vader met de auto op pad, lunchen in een van de vele eetgelegenheden in de markthal, beetje slenteren door de stad en de straatjes er om heen en kijken naar iets leuks voor de foto. Ik hou er van. Tot volgende week.


Week 12:

Lekker lang buiten spelen in de lente.

Lekker lang buiten spelen in de lente.

Wanneer je alleen al hoort dat het lente is, voel je je gelijk een stuk beter. En dan gaat de klok nog een uur vooruit, lekker lang licht en het gevoel word nog beter. We zijn op weg naar de zomer. Vooral wanneer om half 9 nog enkele vogels fluiten en de kinderen nog lekker buiten spelen. Vandaag kwam ik ze tegen op een rondje op de fiets.  Ik ga er geregeld even op uit met de camera om plaatjes te schieten en kom daarbij leuke situaties tegen.   Straatfotografie, het vastleggen van alledaagse dingen die vanzelfsprekend zijn, maar altijd leuk om even onder de aandacht te brengen.

Tot volgende week.


Week 13:

Koetshuis Borne

Koetshuis Borne.

 

Na de eerste buitenshoot van 2016, bijzonder leuk met goed weer, even wezen kijken in Borne. Hier was de eerste editie van Wildhangen. Een kunststuk van A4 formaat kon willekeurig in het koetshuis worden opgehangen, vergezeld van je gegevens. Deze blijven hangen tot eind Mei en staan te koop. Neem een kijkje, er hangen leuke spullen tussen.

Verder stond de week in het teken van de foto7daagse, vandaag afgerond met de 7de foto met het thema “vrij”. De afgelopen 7 dagen kreeg ik elke morgen een opdracht per email toegestuurd, met daarin het thema van die dag. Vergezeld van #f7d moest je dan een foto van het thema plaatsen. Leuk om alle inzendingen te bekijken en inspiratie op te doen.

 

Tot volgende week.


Week 14:

foto in foto _ Nihat 50

Foto in foto.

Het is vrijdag avond en het schiet mij er in een keer in, ik heb afgelopen zondag de site niet bijgewerkt. Reden? Ja, die heb ik. Een van mijn beste vrienden is 50 geworden. Donderdag mocht ik het plaatsen van de abraham door de buren vastleggen met de camera, grote verrassing dat zijn zus en zwager in een keer voor zijn neus stonden. Emotie liep de straat door, daar word je wel even stil van maar bijzonder om mee te maken. De zaterdag er na het grote feest, dit keer zonder camera want ik hou wel van een feestje. De zondag bezig geweest met het bewerken van de foto’s, daarna foto’s bestellen, ook voor de fotoclub. Ik had ook nog werk liggen van wat andere klanten en die heb ik door de weeks weg gebracht of werden opgehaald, en daarbij totaal vergeten om de pagina te voorzien van week 14. Morgen ga ik de hele dag de studio in om 4 thema’s vast te leggen met een paar andere fanaten in de fotografie. Volgende week een indruk van deze shoot.

Tot volgende week.


Week 15:

Boomstronk, natuur

Boomstronk in de natuur.

Afgelopen zaterdag met een groepje fotografen, modellen en een visagiste een dagje wezen shooten in een studio. Bijzonder leuke dag gehad, veel van elkaar geleerd en leuke mensen ontmoet. Studiowerk is heel wat anders dan straatfotografie of een shoot op locatie. Er zijn meer zaken waar je de regie over kunt hebben en aan moet denken.

De achtergrond bijvoorbeeld, op locatie moet je het doen met de achtergrond die aanwezig is. Meestal kun je daar weinig aan veranderen, tenzij je een boom omkapt of een huis afbrand. In de studio moet de achtergrond perfect zijn, aangezien die wel aan te passen is aan je wensen. De achtergrond moet niet   je aandacht van het onderwerp trekken, en eigenlijk onzichtbaar zijn. Wel aanwezig, niet zichtbaar. Daarna komt nog het onderwerp verlichting, daarmee kun je je onderwerp perfect in de spotlights zetten en ook dat moet perfect zijn. Jij hebt de regie in de studio, dus het is te beïnvloeden. Maar gelukkig waren we met een aantal mensen en hebben we elkaar goed kunnen helpen. En dat was de grootste winst van die dag, samen wat moois bouwen. Helaas kan ik er nog geen fotos van laten zien, daarvoor moeten de modellen eerst toestemming geven. Wellicht volgende week.

Deze week heb ik een afbeelding van een boomstronk met een paddestoel. Het lijkt wel een afbeelding uit het najaar, maar deze is toch echt van vandaag.  Ook nu zijn ze nog te vinden in het bos. Een lekkere wandeling in het bos, hoofd lekker leeg en af en toe een kiekje maken.

 

Tot volgende week.


Week 16:

Studiowerk

Studiowerk.

zoals vorige week al aangegeven ben ik met een paar man de studio ingedoken en hebben er lekker geëxperimenteerd. Deze week een van de foto’s welke van die dag afkomstig zijn. Komt goed uit, want ik heb deze week weinig aan fotografie kunnen doen. Mijn zoon is verhuisd naar zolder, en dan wil de dochter wel de kamer van mijn zoon hebben. Eerst de zolder leeg gepakt, opgeknapt door een nieuw behangetje (bedankt schoonvader), spullen van mijn zoon er in en zijn oude kamer helemaal leeg halen. Vervolgens de muren en plafond sauzen, een hekwerk aan de muur maken, want een paardenkamer heeft nu eenmaal een hekwerk, en  klaar is het voor zover. Woensdagmorgen alles over verhuisd, Senne was uit logeren en kreeg als verrassing dat haar kamer helemaal klaar was, en haar reactie afwachten. En die was fantastisch. Die blik van een 8 jarig kind die de kamer van haar dromen krijgt. Onbetaalbaar.

 

Tot volgende week


Week 17:

#Utrecht

Seasalt saloon Utrecht

Dit weekend was weer de jaarlijkse DYTG.  De Dutch You Tube Gathering. Heel bekend Vlogging en Blogging Nederland verzamelt zich in de jaarbeurs in Utrecht en dan mogen de fans in rijen staan wachten voor een foto en een handtekening. Voor de kinderen natuurlijk een feest, voor sommige volwassenen ook, maar voor mij en mijn maatje niet. Vorig jaar zijn wij mee geweest naar binnen, maar dit jaar hebben wij de kinderen maar lekker alleen laten gaan en hebben wij samen rond gelopen in Utrecht foto’s maken. En een terrasje pakken. En nog een. En een hapje eten ergens. En ergens anders natuurlijk nog eens. En wanneer je aan het rondlopen bent zie je natuurlijk de leukste composities, verassende teksten en is het niet te vergelijken met thuis. Daarom blijft het leuk om elke maand een andere stad te bezoeken en vast te leggen. Niets is hetzelfde en niets is anders.

Tot volgende week!!!


Week 18:

IMG_1409_zw_ht_kl

Deze week stond voor mij in het teken van foto’s bewerken, klussen in en rond het huis en mee gaan naar een ansichtkaarten beurs. Mijn vader handelt in oude ansichtkaarten en af en toe ga ik een keer mee om mee te helpen. Ondanks bevrijdingsdag geen festivals bezocht, maar lekker met het gezinnetje uit eten geweest. Dit jaar maar een keer rustig aan gedaan, over veel dingen en kansen nagedacht en bezig geweest met de toekomst en projecten voor de fotografie. Verder nog een aantal shoots gedaan, wat boekingen binnen gekregen zodat de maand  mei al weer aardig vol begint te raken. Lekker vooruitzicht, heb er zin aan.
Tot volgende week.


 

Week 19:

Latex emmers

Latex emmers

Zo, het lange weekend zit er bijna weer op. Lekker aan het klussen geweest in huis. De oude slaapkamer van mijn dochter is nu mijn kantoor geworden, maar eerst moest het roze en paars van de muren af. Alles gesausd en geschilderd, kasten van boven naar beneden gehaald en alle paperassen uitgezocht en weer opgeruimd. Bijna klaar, heb natuurlijk ook ruimte gehouden om met het gezin een en ander te doen. Vandaag naar de bios geweest naar de film Angry Birds in 3D.  Leuke film.

Verder de agenda ingepland voor zover dat dat al kon, er komen een paar leuke opdrachten aan deze maand. Later deze week de overige aanvragen in de agenda verwerken en dan begint het aardig vol te lopen tot aan de vakantie.

 

Tot volgende week.


Week 20:

Het uitreiken van de hostie.

Het uitreiken van de hostie.

Zo, dit was mij het weekje wel, veel gedaan op het werk en voor mijn eigen. Afgelopen zaterdag een reportage gemaakt voor Popscool tijdens het BAM festival in het Bernardplantsoen te Hengelo. Hier traden verschillende bands op, kon je verschillende soorten hapjes halen en vooral erg veel gezelligheid door alle kunstenaars en artiesten de er waren. De gehele opzet was bijzonder en erg geslaagd. Daarna gelijk door naar de verjaardag van Juul, en blijven hangen tot half 2. Iets later dan gepland, de volgende dag moest ik om 10 uur in de kerk zijn voor het vastleggen van de communie. Erg leuk om te zien hoe de kinderen zich hier op voorbereiden en dan de grote dag beleven.  Is best nog wel een hele organisatie om dit vlekkeloos te laten verlopen.

De komende week is het ook niet rustig, donderdag een bruiloft vast leggen, vervolgens een etentje, zaterdag rommelmarkt in de Hooistraat en zondag het tweede deel van de bruiloft. Tussendoor de foto’s van de laatste paar evenementen bewerken en versturen, en de spullen voor de rommelmarkt uitzoeken en klaar zetten.

 

Tot volgende week.


Week 21:

Waar is het feestje?

Waar is het feestje?

De afgelopen week was een drukke week die ik niet snel ga vergeten. Naast het grote aantal foto’s welke ik moet nakijken, beetje bewerken en verzenden moet, had ik ook nog een aantal afspraken staan. Donderdag overdag een bruiloft op de Houtmaat in Hengelo, daarna gelijk door naar een etentje voor het afscheid van Raymond, vrijdag na het werken de auto inpakken omdat wij zaterdag op de jaarlijkse rommelmarkt van de Hooistraat staan, vervolgens naar een verjaardag. Zaterdag dus tot 2 uur op de rommelmarkt gestaan, daarna  weer alles opruimen om vervolgens gelijk door te gaan naar Borne. Ik heb meegedaan  met de eerste editie van “Wildhangen” en mijn foto is verkocht, en daar ben ik natuurlijk erg trots op. Wild Hangen is in het koetshuis gehouden, op 4 april mocht je jouw kunstwerk of foto ophangen en deze kon dan gekocht worden. Er deden 60 inzendingen mee en daarvan zijn er 6 verkocht, niet slecht voor een eerste keer.

Zaterdag avond had ik bewerk avond en heb ik de foto’s van Popscool op het BAM festival af gemaakt en verzonden. Zondag had ik deel 2 van de communie om vast te leggen, vervolgens een stukje formule 1 gekeken en daarna naar de verjaardag van Aly. Vanavond mijn inzending voor Hengelo leest afgemaakt en verzonden. Hengelo Leest hangt elk jaar een groot aantal foto’s op de tegenflat met dit jaar als thema compassie. Een moeilijk thema, maar uiteindelijk toch wat gevonden wat er bij past.

En tussendoor nog mijn baan opgezegd, alle documenten van de nieuwe werkgever doorgelezen en formulieren hiervoor ingevuld. Spannende tijden breken aan. Toch niet iets wat je jaarlijks doet, je baan opzeggen en ergens anders een nieuwe overeenkomst aan gaan.  Maar we zullen zien wat het brengt, ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat werken.

 

Tot volgende week.


Week 22:

Twents Bierfestival

Twents Bierfestival

Zo, wat een week. Donderdag met de collega’s naar Pitch ‘n Putt in Boekelo geweest, vrijdag pokeren met het vaste poker groepje, en zaterdag een bewerkavond. Na het bewerken van de foto’s van Popscool had ik de foto’s van de bruiloft nog klaar staan, en deze heb ik bijna klaar om aan het bruidspaar te geven. Daarna kan ik aan de foto’s van de communie beginnen, maar tussendoor vandaag voor RTV Oost het Twents Bierfestival vast gelegd. En wat een weertje hadden we erbij, heet heet heet. Ik heb verschillende “bikkels” heel wat bier in de brandende zon zien weg drinken, maar na een paar uur waren ze roder dan een flamingo. Maar een leuk evenement wat bijzonder druk bezocht werd. Tijdens dit evenement nog even een biertje op mijn moeder gedronken, ze overleed 4 jaar geleden aan de gevolgen van kanker. Elk jaar even het glas heffen op haar, ze zal het vast kunnen waarderen.

Komende week de avond vierdaagse lopen met de kinderen, dus weer 4 avonden onder de pannen. Tot volgende week.


Week23:

Zo, wat vliegt de tijd. Ik wist dat ik een week gemist had van mijn 50 mm project, maar dat ik 3 weken het gemist heb ik niet gemerkt. Deze week de avondvierdaagsen gelopen met beide kinderen, verder niet zo heel spannend. Niet echt een gelegenheid om foto’s te maken wanneer je zelf ook meeloopt. Vandaar onderstaande foto. Niet deze week genomen maar wel met de 50 mm geschoten.

Paarden

Paarden in de wei.

 

Ik ga geregeld samen met mijn dochter een stukje lopen in de wijk. Ik kan dan lekker een paar foto’s schieten links en rechts, en mijn dochter gaat dan skeeleren. Mooie combi om de buurt te leren kennen en vooral de mooie plekjes ontdekken. Op nog geen 8 minuten lopen kwam ik bovenstaand plaatje tegen. Een stukje weide tussen 2 grote woningen waar deze paarden erg nieuwsgierig naar ons zaten te kijken.


Week 24:

Container opslag Hengelo.

Container opslag Hengelo.

Dit is de laatste week bij mijn huidige werkgever. Nog 2 weken vakantie en dan ga ik een nieuwe uitdaging in een nieuwe richting aan. Betekend wel dat ik mijn werkzaamheden goed moet overdragen, de klanten die ik had waren top klanten en die moeten ook na mijn vertrek goed geholpen worden. Verder heb ik ook nog 2 opdrachten die ik verwerken moet, het branden van 50 cd’s, ontwerpen van een hoes en de foto’s van de bruiloft afmaken en overhandigen. Houd natuurlijk in dat ik bijzonder weinig tijd heb om foto’s te maken, in de komende 2 weken moet ik meer tijd hebben omdat ik dan vakantie heb. Maar dan heb je natuurlijk altijd een vrouw met een mooi lijstje van klusjes die wel een keer gedaan mogen worden, hier maar een balans in vinden tussen hobby en de noodzakelijke verplichtingen. Moet goed komen. Deze week wel een afbeelding die ik deze week geschoten heb. Voor de foto club hebben wij deze keer als thema industrie, en containers zijn daar niet meer uit weg te denken.


Week 25:

Roestige flens van leidingwerk.

Roestige flens van leidingwerk.

Vakantie, klaar bij mijn oude werkgever ENGIE en klaar voor een nieuwe uitdaging. Op maandag de foto club, op dinsdag een cursus en woensdag thuis klusjes doen. Woensdag avond naar de kennismakingsdag voor het voortgezet onderwijs van mijn zoon en donderdag een dagje foto’s maken. Ik ben een dag naar Duisburg geweest en heb een oude fabriek bezocht. Mooie aan deze locatie is dat alles er nog staat in originele staat en gedeeltes zijn omgebouwd naar bijvoorbeeld een basketbal veld, zwemvijver, voetbal veld enz…..  Het mooie ervan is dat het onderhouden word voor de veiligheid, maar alles gestuurd oud word. Bij gevaar word het verwijderd of omgeven door een hekwerk, maar verder laten ze de natuur zijn werk doen. Zeker een aanrader   om nogmaals naar toe te gaan.


Week 26:

Moestuinen Hengelo Tichelaarfotografie

Moestuinen aan de rand van Hengelo.

Deze week al begonnen bij mijn nieuwe werkgever, dit om alvast een paar vakantie dagen op te sparen. Aangezien ik nu naar Deventer moet, ga ik toch maar wat eerder uit bed. Vrijdag moest ik wel heel erg vroeg uit bed, ik moest om half 8 in Zoetermeer zijn voor een gezamenlijk ontbijt van alle nieuwe collega’s en de algemeen directeur. Vervolgens een uitleg van personeelszaken en daarna mijn eerste cursus. Aangezien ik de week er al aan het werk was kon ik mij al een beetje redden met dit systeem. Deze week wat meer tijd gehad voor het fotograferen, bezig geweest met mijn project (hier  volgt later meer over) en wat aan het experimenteren geweest met een lens van Lensbaby. Erg leuk om te doen maar oefening is wel een vereiste. Oordeel zelf maar met bovenstaande foto.

Maar eens een planning maken voor week 27. Tot aan de vakantie wil ik toch op tijd mijn foto’s plaatsen.

Tot volgende week.


Week 27:

♥ VAKANTIE♥


Week 28:

♥ VAKANTIE♥


Week 29:

♥ VAKANTIE♥


Week 30 t/m 33:

Geen update wegens persoonlijke omstandigheden.


Week 34:

Apenheul aap

Klein aapje in de Apenheul.

Zo, dat waren een paar heftige weken. Na mijn vakantie is mijn vader opgenomen in het ziekenhuis en een zeer zware tijd doorgemaakt. Hopen dat de komende weken wat goeds brengen, want dat kan hij en wij wel gebruiken. Tussendoor heeft mijn dochter afgelopen week haar voet gebroken door een val van de trap, dat kon er ook nog wel bij. Maar dan blijkt maar weer wat een bikkel mijn dochter is, zonder te zeuren ondergaat ze haar beperkingen en kan zich bijzonder goed redden.

Maar ondanks alle heftige zaken die wij hebben moeten verwerken, hadden de kinderen natuurlijk nog vakantie en moeten toch een beetje vermaakt worden. Elke dinsdag was ik vrij en heb wat leuks gedaan met de kinderen, zoals een bioscoopje pakken en naar de Apenheul in Apeldoorn. En dat was bijzonder leuk. Mooie gelegenheid om foto’s te maken en te relaxen, want dat hadden wij wel nodig. Morgen begint het gewone leven weer, voor zover je daar van kunt spreken, de kinderen gaan weer naar school en mijn oudste begint op het voortgezet onderwijs. Grote veranderingen voor grote kanjers.

Tot volgende week.


Week 35:

Vintage.

Vintage.

Zo, de week is al weer om, de volgende staat zelfs alweer voor de deur. Je houd weinig tijd over met alle dagelijkse beslommeringen. Met Mick naar sport, daarna een nieuwe laptop halen omdat de oude helemaal kapot is, en tussendoor naar het ziekenhuis om te kijken hoe het met mijn  vader gaat. En afgelopen zaterdag een feestje in Twello gehad van een van mijn nieuwe collega’s. Was erg gezellig en alles was goed geregeld.

Vandaag eindelijk weer een beetje hard gelopen, de laatste keer was 6 weken geleden. En dat viel niet mee, maar daar komen we wel weer doorheen. Beetje regelmaat in brengen en dan moet het goed komen, wanneer de blaren op mijn hakken weer over zijn. Nieuwe schoenen en ik, dat gaat in het begin nooit goed.  Deze week verder nog bezig geweest met afbeeldingen uitzoeken om te laten afdrukken en in te lijsten voor in ons huis. Na de verbouwing van vorig jaar mag er wel weer wat aan de muur, beetje gezelligheid kweken voor de aankomende winter. Maar daarover een andere keer meer. Tot volgende week.


week 36:

Vissersboot Kreta

Vissersboot Kreta.

De komende tijd staat in het teken van feestjes, mijn vader bezoeken, vakantiefoto’s bewerken en afspraken voor de nieuwe shoots. Dit weekend 2 feestjes bij ons thuis, erg gezellig. Beetje drank, beetje eten en gezelligheid alom. Voor herhaling vatbaar en dat zal zeker gebeuren.

Ben druk bezig met de vakantie foto’s te bewerken en uit te zoeken. Heb foto’s genoeg, maar moet de vakantiefoto’s en mijn eigen foto’s een beetje uitzoeken, vervolgens alles bewerken en dan nog een foto album maken. Kost aardig wat tijd en energie, maar het eindresultaat is altijd leuk. Als foto van de week heb ik een typisch griekse vissersboot gekozen. Deze boten met de blauwe kleur in combi met het wit kom je in elke haven tegen, en is een lust voor het oog. Mooi onderwerp voor een foto.

Aankomende week wordt mijn vader overgeplaatst naar een tussenafdeling, aangezien de verzorgingstehuizen helemaal vol zitten. Dat word een hele verandering voor die man, maar eens kijken wat dat brengt. Vreemd om mee te maken, een grote man die zijn eigen gedachten niet meer op de rij kan krijgen.

Tot volgende week.


Week 37:

kermis Hengelo

Kermis Hengelo.

 

Na een zeer geslaagde straat bbq, vandaag naar de kermis in Hengelo geweest. Na een bezoekje aan mijn vader gelijk door gereden naar de stad. Het was niet erg druk, maar wel gezellig. De kinderen vinden het fantastisch, Mick houd meer van actie en Senne heeft het liefste een beetje rustige dingen.

 

Morgen weer werken en donderdag weer een project doen voor RTV Oost, daarover later meer.

 

Tot volgende week.


Week 38:

Herman Finkers nadat hij heeft gehoord dat hij ereburger van Overijssel is geworden.

Herman Finkers nadat hij heeft gehoord dat hij ereburger van Overijssel is geworden.

Afgelopen donderdag heb ik voor RTV Oost de uitreiking van de cultuurprijs Overijssel 2016 mogen verslaan, en dat was een mooie ervaring. Het was een beetje haasten, net na 17.00 uur weg van mijn werk in Deventer op weg naar Zwolle, tussendoor eten halen en opeten (ik verslikte mij ontzettend), en mij melden bij Odeon voor een rondleiding en het doorspreken van de afspraken. Na het ontmoeten van wat vaste krachten van RTV Oost zoals Inga Tjapkes, het uitwisselen van wat kaartjes voor het doorsturen van wat foto’s voor de nieuws site van RTV Oost kon de happening beginnen. Optredens waren er van Rapper Nestor en Judith van der Klip, de Deltion artiesten die bijzonder mooi uitgedost waren en 2 leuke acts hadden tijdens de uitreiking en acts voor en na de happening, Hardkoor mannenkoor die later Freez nog ondersteunde als achtergrond koor, Minke en Armaty met een mooie dans act die ook weer ondersteund werden door het Hardkoor mannenkoor.

Johanneke van der Steege is de winnares geworden van de talentprijs 2016 en Ozcan Akyol de winnaar van de cultuurprijs 2016.  Daarna kwam Herman Finkers in beeld, hij kreeg een oeuvre prijs, maar als verrassing werd hij ook nog geëerd als ereburger van overijssel. Hij komt hiermee terecht in een rijtje met 3 andere mannen die dit eerder al verdient hebben.

 

Een bijzonder mooie avond en leuk om te verslaan. Tot volgende week.


Week 39:

Deventer, vanaf de steiger van het pondje

Deventer, vanaf de steiger van het pondje

 

 

Afgelopen week veel gefotografeerd, en dat was heerlijk. Een shoot op zaterdag op een bijzondere en mooie locatie, vervolgens op dinsdag met wat “fotobekenden”  een avondje wezen fotograferen in Deventer en vandaag een shoot van moeders met haar 2 kinderen. Heerlijk om te doen, locatie uitzoeken, foto’s maken en bewerken om ze vervolgens aan de klant aan te bieden.

Komende week komt er wat minder van het fotograferen, een dag cursus, een dag op de beurs staan en diverse afspraken voor mijn werk staan op de agenda. Neemt niet weg dat ik nog genoeg foto’s op de computer heb staan waar ik mij nog op kan uitleven. En voor de fotoclub nog iets bedenken met het thema beleving. Genoeg te doen dus. Tot volgende week.


Week 40:

Isabelle Taylor met Trevidden

Isabelle Taylor met Trevidden.

Afgelopen zaterdag was de Military in Boekelo weer georganiseerd, een jaarlijks terugkerend paarden evenement. Altijd heel gezellig en veel te beleven en vooral te zien. Na het bezoeken van diverse stands af en toe een paard geschoten met de camera. Was weer bijzonder om mee te maken. Verder alle foto’s van diverse shoots afgehandeld en afgeleverd, nieuwe afspraken gemaakt en natuurlijk nog even op het ziekenhuis geweest bij mijn vader op bezoek. Vrijdag avond ons maandelijks pokeravondje gehad, erg gezellig en nat. En dan is het weekend alweer voorbij. De maandag begint en die is nu ook al bijna weer afgelopen, op naar de dinsdag. Morgen in Harderwijk een cursus en woensdag maar eens langs de dokter gaan, ben weer verkouden maar binnen in mijn neus lijkt het wel een slagveld. Maar weer eens naar laten kijken wat daar aan te doen is.

 

Prettige werkweek en tot volgende week. De update zal dan wat later zijn, ga er even een paar dagen tussen uit.


Week 41:

Herfst in het duitse bos.

Herfst in het duitse bos.

Dit weekend zit ik met mijn gezin in Winterberg, even lekker een paar dagen er tussen uit. Bij het vertrek uit Hengelo zeiden we nog tegen elkaar, er zijn bijna nog geen bladeren van de bomen gevallen, maar hier in Duitsland is de herfst al aardig bezig. De bomen kleuren aardig en het bos ziet er al aardig winters uit. De sneeuw ontbreekt nog, de temperatuur is nog aangenaam, maar de herfst is aanwezig hier.

Echte kenners hebben al gezien dat ik dit keer geen 50 mm foto gepost heb, er was gewoon geen gelegenheid om de 50 mm lens te gebruiken, vandaar dit keer een 23 mm foto. Volgende week zal het ook een foto van deze vakantie worden, aangezien ik verder geen tijd heb om te fotograferen. Tot volgende week.


Week 42:

Fakkeltocht door Winterberg op de laatste avond van ons verblijf.

Fakkeltocht door Winterberg op de laatste avond van ons verblijf.

Op onze laatste avond in Duitsland hebben wij meegedaan met een fakkeltocht door Winterberg, best wel gezellig. Er werd afgesloten met een drankje, gluhwein, maar dat is echt niet te drinken. Een lekker Bokje gaat er beter in.

Na een paar dagen werken weer weekend, en gisteren met mijn vader de stad in geweest. Op zicht niet bijzonder, is het niet dat mijn vader in het Roessingh aan het revalideren is en voor het eerst sinds drie maand weer buiten is. Hij is een groot aantal kilo’s kwijt en kon wel wat nieuwe kleren gebruiken. Opdracht gelukt, hij heeft een aantal broeken, een aantal truien en een nieuwe pyjama erbij. En natuurlijk een harinkje happen bij Kim. Dat smaakte hem wel bijzonder goed en had hij ook gemist de laatste weken.

 

Na een bord met erwtensoep en een aantal plakken baklever hebben we pa weer terug gebracht. Je kon zien dat hij het leuk had gehad en ook dat hij erg moe was. Opdracht geslaagd. Tot volgende week.


Week 43:

antwerpen

Antwerpen, afgelopen zomer.

Zo, ff een achterstand wegwerken. Het is nu zondag 20 november, het eten is op en studio sport is afgelopen. Eindelijk weer even tijd om de site weer bij te werken, de tijd vliegt en had niet gedacht dat ik zover achter liep. De weekenden zien er geheel anders uit wanneer je een dag met je vader op pad gaat, hij zit nu in een revalidatietraject bij het Roessingh en mag in het weekend naar huis. Hij kan niet zelfstandig meer  wonen, dus naar zijn oude huis terug kan helaas niet meer. Maar een dag in het weekend vermaak ik hem wel. Houd wel in dat ik voor andere dingen weer geen tijd heb, er is meer te doen dan alleen hem vermaken. Komt ook wel weer goed. Deze week maar even een foto uit het archief. Op naar de volgende week.


Week 44:

Deventer, de gevel van het stempelwinkeltje.

Deventer, de gevel van het stempelwinkeltje.

Deze week veel zaken voor mijn vader geregeld, plannen gemaakt met mijn broer en ideeën uitgewerkt voor het fotograferen. Het is tijd voor een nieuwe actie en met de feestdagen voor de deur moet daar iets op te vinden zijn. Binnenkort hier meer over op mijn actiepagina, hou het in de gaten. Ben ondertussen bezig om mijn pc wat op te ruimen, oude foto’s archiveren, nog niet bewerkte foto’s klaar zetten om te bewerken en verwijderen van de afbeeldingen waar ik niets mee doe. Binnenkort weer de fotoclub, daar de afbeeldingen voor selecteren en bestellen anders heb ik deze niet op tijd binnen. Deze week een foto van de gevel van een winkel in de Deventer binnenstad, waar je diverse stempels kunt bestellen. Als huisnummer hebben ze een stempel waar ze ook een keer mee op de gevel hebben gestempeld. Dit een beetje bewerkt op de pc en zie hier het resultaat. Tot volgende week.


Week 45:

Kwadraat2. 4x4. Best dj's in da house.

Kwadraat2. 4×4. Best dj’s in da house.

Vorige weekend een avondje foto’s gemaakt in de Beiaard te Enschede, daar gaf Kwadraat in het kwadraat lekker muziek draaien. Voor het volgende thema van de fotoclub had ik een idee uitgewerkt en uitgewerkt in het cafe. Ik moet zeggen, dat bevalt goed. Eindelijk een keer gewerkt met de opzet flitser, een werkje apart wanneer je dit niet vaak hebt gedaan, maar wel leuk om een je keer in te verdiepen. Met een flitser kun je je voordeel doen wanneer je tegenlicht hebt, of wanneer je gewoon te weinig licht hebt. Iets om verder uit te werken en mij eigen te maken. Binnenkort zal ik van deze avond een foto plaatsen, maar niet voordat ik deze bij de fotoclub heb laten zien. Tot volgende week.


Week 46:

Karate examens.

Karate examens.

Bijna vergeten, vorige week waren er examens bij de karate school waar mijn zoon bij aangesloten is. Erg leuk om een keer mee te maken en de verschillen in gradaties te zien voor de verschillende kleuren banden. MIck deed mee met een wedstrijd planken doorslaan en een discipline met de stok. Toch apart om je zoon zo begaan te zien met deze sport.

Dit weekend gaat mijn broer een dagje op pad met mijn vader, volgende week ga ik weer. Houd niet in dat ik tijd over heb. Dit weekend maar weer wat verder met mijn pc opruimen, de foto’s voor de foto club klaar maken zodat deze presenteerbaar zijn maandagavond, de administratie voor mijn vader doen en natuurlijk de wedstrijd van FC Twente bezoeken. Dit keer mag mijn zoon mee, Roy heeft een verjaardag.

Volgende week de actie maar eens op de site zetten, verder mijn oproep voor mijn ideeën verder uitwerken en de juiste mensen erbij zoeken. Ideeen genoeg, te weinig tijd. Maar dat komt ook wel goed. Tot volgende week.


Week 47:

Mistig tafereeltje

Mistig tafereeltje.

Het is ondertussen alweer aardig koud buiten, met af en toe een uitzondering daargelaten.  Niet echt fijn wanneer je een dagdeel buiten gaat lopen om wat plaatjes te schieten, maar het weer maakt ook dat je weer andere plaatjes dan anders schiet. De mist maakt alles mysterieus en spannend. Je krijgt er een ander beeld van en dat is nou net wat ik zoek. Na een paar uurtjes rondlopen met een dikke sjaal om en de zakken vol met zakdoeken vond ik het welletjes en heb de warmte maar weer opgezocht. Voordeel van dit weer is dat je je archief weer eens door kijkt en foto’s tegenkomt die je nog kunt verwerken, word de computer ook een keer wat leger en weer wat sneller.

 

Ik had beloofd dat ik deze week een actie zou plaatsen, maar ben er nog niet aan toe gekomen om daar over na te denken. Die houden we nog maar even tegoed. Ben wel bezig geweest met 2 nieuwe projecten en daar volgt binnenkort een oproep voor op Facebook. Houd deze in de gaten wanneer je een aparte foto wilt krijgen, ik heb straks nog wel enkele aparte modellen nodig.

 

Tot volgende week.


Week 48:

Hollands tafereeltje

Hollands tafereeltje.

Elke zaterdag ga ik met mijn zoon mee naar zijn karate training, hij gaat dan trainen en ik ga met mijn camera de buurt in. Meestal blijf ik rond de kasbah, maar ik ga steeds vaker ook de omliggende buurt in. En dan kom je   nog wel eens een aardig tafereeltje tegen. En dat maakt het dan weer leuk, alledaagse dingen waar we eigenlijk niet meer bij stil staan.

 

Deze week op mijn Facebook site een oproep gedaan voor mensen met mooie afwijkende kleur ogen, zodat ik deze kan fotograferen voor een project van mij. En dat heb ik geweten, een mooi aantal aanmeldingen waar ik wat moois van kan  maken. Komende tijd alle aanmeldingen verwerken, een planning maken en dan schieten met die handel. Heb er zin in, nu nog de tijd vrij maken. tot volgende week.


Week 49:

Reclameschilder. Ik hoop ze vaker aan het werk te zien., echte ambacht.

Reclameschilder. Ik hoop ze vaker aan het werk te zien, echte ambacht.

Afgelopen week weinig tijd gehad voor mijn hobby, de camera is de tas niet uitgetest. Nu had ik de zaterdag morgen ingepland om de camera nog even in de hand te nemen, maar een storing bij een grote klant van ons gooide roet in het eten. Ik moest een collega assisteren en daar ging aardig wat tijd in zitten, dat ging dus niet door. Daarna nog even bij mijn vaders huis wat opruimen en om vijf uur naar roy en juul. Worst en bier avond. Lekkere donkere biertjes en turks brood met worst en rauwe zuurkool, heerlijk.

Vandaag de winterbanden op onze auto gezet, de auto van mijn vrouw en die van mij gewassen en schoongemaakt van binnen, kerstboom halen en neer zetten en vervolgens op de fiets naar Enschede voor de wedstrijd der wedstrijden. FC Twente tegen A.;’.;’.,’;l;’\;[];]. En de drie punten zijn in Enschede gebleven dankzij sportief en hardwerkend voetbal. een mooie pot voetbal met een terechte winnaar (vind ik). En dan hoor ik ook nog een coach zeggen dat ze de bovenliggende partij waren, dacht het niet.

 

Ik ga er nog even van genieten, tot volgende week.


Week 50: 

Je komt nog wel eens wat tegen met een rondje door de buurt.

Dacht ik dat ik helemaal bij was met mijn 50 mm project, loop ik toch nog aardig achter. Dit is een van de laatste post voor dit project. In 2017 ga ik wat anders doen, en ben er al mee begonnen. Eens per kwartaal ( ongeveer) ga ik een nieuw project opzetten en afronden. Vervolgens post ik die op de site om met jullie te delen. Ik ben momenteel al begonnen met mijn eerste project, ogen, en ben ook al bezig met mijn tweede project. Die bewaar ik nog ff, maar de ogen word  een mooi klusje. Ik heb al een aantal personen bij mij thuis gehad en gefotografeerd en ben bezig met de bewerking er van. Daarna kan ik de tweede groep uitnodigen en fotograferen en van beide dagen een mooi geheel maken.

Maar eerst dit project maar eens afronden, op naar volgende week.


Week 51:

Prikkeldraad omgeven met spinnenwebben.

 

Op weg naar de kerstdagen, nog een paar dagen werken en dan is het al weer zover. Kerstmiddag vieren, twee dagen kerst vieren en een weekje vrij. Alleen de woensdag een dag werken om de facturering in te halen , maar dat is te overzien. En dan weer op naar het nieuwe jaar, met nieuwe kansen en nieuwe uitdagingen. En met de kerstdagen glijden we gelijk de laatste week van dit project in. Nog een post en dan gaan we een nieuwe uitdaging aan, een nieuw project. Meerdere projecten over het hele jaar, ik heb er zin in.
Tot volgende week, de laatste post.


Week 52:

Roest, altijd een mooi onderdeel van een foto.

De laatste post van dit project. Het was leuk om te doen, maar ook een hele uitdaging om te doen. Elke week een foto maken, met de 50 mm lens, is best een opgave. Er is het afgelopen jaar veel veranderd wat van invloed is geweest op de tijd die ik aan mijn hobby kon besteden. Een nieuwe baan halverwege het jaar, hierdoor ben ik met het donker van huis en kom in het donker weer thuis. Geen kans om buiten divers te fotograferen.  Een paar dagen later mijn vader ernstig ziek, elke dag naar het ziekenhuis en tot op de dag van vandaag de nasleep ervan. Het huis van mijn vader moet leeg, kost ook weer veel tijd.

 

Neemt niet weg dat ik er zin in heb om van 2017 iets moois te maken. Nieuwe projecten en nieuwe kansen om aan te grijpen. En alles wat ik maak zal ik posten op deze site en op mijn Facebook pagina. Hiermee eindigt dit project en begin ik wat nieuws.

The end.

© 2020 Tichelaarfotografie

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: