Tichelaarfotografie

Uw adres voor betaalbare fotografie.

Badhuis Hengelo, oldenzaalsestraat.

Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan, nog een maal binnen kijken in het oude badhuis aan de Oldenzaalsestraat.

Er zijn plannen voor het nieuwe badhuis lees ik in de krant, er komen appartementen op waarbij de oude details bewaard blijven waardoor het gebouw zijn charme van vroeger behoud. Ik wil naar binnen, neem contact op met enkele contactpersonen en enkele weken later krijg ik te horen dat ik op een donderdagmorgen naar binnen mag. Maar wel onder asbest conditie, masker en beschermende kleding is verplicht. Maakt mij niet uit, ik mag naar binnen, ik was zelfs in mijn onderbroek naar binnen gegaan.

Alles was nog zoals ik het had verwacht, de ingang, de wachtruimtes links en rechts, de gang naar het bad, de kleedruimte en natuurlijk het bad zelf. Maar wel in een hele slechte staat. De plek waar ik als klein kind moest gaan zitten voordat ik het water in mocht. De beugels zaten nog aan de wand waar vroeger de lange stang met de haak eraan hing, waarmee in je nek werd gepord tijdens het rugzwemmen. Ik droom nog even verder…………

« 1 van 20 »

© 2021 Tichelaarfotografie

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: